kinderopvangfonds ga naar de homepage

Thema's

Het bestuur initieert vanuit verschillende thema's projecten met een landelijke uitstraling en over het algemeen een looptijd van 1,5 tot 3 jaar. Daarnaast heeft het fonds een jaarlijks budget om innovatieve, losse projecten te ondersteunen.

Samenwerking kinderopvang en primair onderwijs Mediawijsheid Kwaliteit
Samenwerking kinderopvang en primair onderwijs Mediawijsheid Kwaliteit

 

Hoe laat je kinderopvang en primair onderwijs beter op elkaar aansluiten? En hoe past dat bij de wensen van ouders en bij wat goed is voor het kind? Dit thema wordt opgepakt in het project ‘Kindcentra 2020, ontwikkel de toekomst’.

Lees meer

 

Opvoeden is een wisselwerking tussen kind, ouders en kinderopvangcentra. Mediaopvoeding hoort hier ook bij. Het thema mediawijsheid richt zich vooral op het ontwikkelen van instrumenten die kinderopvangcentra helpen bij het stimuleren van verschillende ontwikkelingsgebieden van jonge kinderen, het trainen van pedagogisch medewerkers in interactievaardigheden en de rol die nieuwe media hierbij kan spelen. De projecten WePboek en Digidreumesen zijn hier een uitwerking van.

Lees meer

Het Kinderopvangfonds geeft graag een impuls aan de kwaliteit in de kinderopvang. Daarbij gaat het om denken over kwaliteit in termen van het pedagogisch klimaat binnen organisaties, maar tegelijkertijd ook over het denken in termen van de kwaliteit van het stelsel van voorzieningen in Nederland. PACT - een project van Het Kinderopvangfonds - investeert in de pedagogische omgeving van jonge kinderen door de kwaliteit van de medewerkers te versterken.

Lees meer

 

Overige initiatieven Afgeronde Thema's Beleidsplan 2017
Overige initiatieven Vroegstimulering in de kinderopvang
In het beleidsplan 2017 leest u welke thema's en projecten in 2017
centraal staan.

Download hier het beleidsplan 2017

 

Overige initiatieven

Lees meer

Het Kinderopvangfonds heeft de afgelopen periode een aantal zeer succesvolle projecten kunnen afronden. De belangrijkste: Andere Tijden en Alert4you.

Lees meer

Soms maken we ons zorgen of er nog nieuwe idee├źn zijn om innoverend bezig te zijn. Elk jaar blijkt weer dat dat ruimschoots lukt.”