kinderopvangfonds ga naar de homepage

Thema's

In de loop van 2023 houdt Het Kinderopvangfonds naar verwachting op te bestaan. Tot die tijd wil Het Kinderopvangfonds de beweging die de afgelopen jaren in een versnelling is gekomen, verder ondersteunen in het programma PACT voor Kindcentra.

PACT voor Kindcentra Beleidsplan 2023 Overige initiatieven
Samenwerking kinderopvang en primair onderwijs beleidsplan Overige initiatieven

 

Hoe laat je kinderopvang , jeugdzorg en primair onderwijs beter op elkaar aansluiten en in kindcentra samenwerken aan het verbeteren van de pedagogische kwaliteit? En hoe past dat bij de wensen van ouders en bij wat goed is voor het kind? Dit thema wordt opgepakt in het programma PACT voor Kindcentra.

Lees meer

 

In het beleidsplan 2023 leest u welke afrondende activiteiten in 2023 centraal staan. Download hier het beleidsplan 2023.

Download het beleidsplan 2023 (pdf, 854 kB)

 

 

Overige initiatieven

 

Lees meer

 

Afgeronde thema's Mediawijsheid
Vroegstimulering in de kinderopvang

 

Het Kinderopvangfonds heeft de afgelopen periode een aantal zeer succesvolle projecten kunnen afronden. De belangrijkste: Andere Tijden en Alert4you.

Lees meer

Mediawijsheid

 

Het thema mediawijsheid richtte zich vooral op het ontwikkelen van instrumenten die kinderopvangcentra helpen bij het stimuleren van verschillende ontwikkelingsgebieden van jonge kinderen. Het project WePboek was hier een uitwerking van.

Lees meer

 


Soms maken we ons zorgen of er nog nieuwe ideeën zijn om innoverend bezig te zijn. Elk jaar blijkt weer dat dat ruimschoots lukt.”